Distribuie

Vânătăile de pe picoare și cum scapi de ele

Ce sunt vânătăile

Vânătăile fac parte din viața noastră. Cele mai frecvente sunt cele de pe picioare. Uneori ne-am dori să dispară pur și simplu înainte să ne îmbrăcăm în pantaloni scurți sau în fustă. Aceste semne de bună purtare sunt de fapt vase mici de sânge. Vase ce se sparg sub piele.

Sângele ajunge în țesuturile învecinate și provoacă acele pete dureroase albastre/mov sau negre. Aceste semne apar la câteva minute de la impact. Dar durează câteva săptămâni pentru a se vindeca vânătăile. Noi am găsit câteva remedii naturale pentru a vindeca vânătăile de pe picioare.Vânătăile de pe picoare și cum scapi de ele

Pătrunjelul
O legătură de pătrunjel făcută pastă se poate aplica direct pe vânătaie, acoperindu-se pielea apoi cu un bandaj. Acesta se schimbă la câteva ore. Pătrunjelul tratează inflamațiile și previne formarea cheagurilor.

Ceapa
Ceapa are proprietăți antiinflamatorii, vindecă pielea și reduce durerea. Sucul de la o ceapă se pune direct pe vânătaie și se lasă până pielea absoarbe lichidul vindecător.

Ceaiul
Ceaiurile de levănțică, ceaiul negru, ceaiul verde sau ceaiul de mușețel conțin taninuri responsabile de reducerea umflăturii și constrângerea vaselor sanguine. Plicul de ceai cald se aplică direct pe vânătaie.

Oțet și apă
O soluție simplă formată din apă caldă și oțet se aplică imediat ce se observă formarea vânătăii. Oțetul are proprietatea de a ajuta sângele să se disipeze din zonele unde se strânge.

Vitamina K
O cremă cu vitamina K sau alimente bogate în această vitamină (varza de Bruxelles sau brocoli) ajută la refacerea țesuturilor și tratarea cheagurilor de sânge.

Arnica
Un gel sau un ulei de arnică se poate aplica direct pe piele pentru a reduce aspectul neplăcut al vânătăii. Arnica se folosește de sute de ani pentru tratarea umflăturilor și a vânătăilor.

Ananasul și papaya
Aceste două fructe conțin bromelaină, o enzimă extrem de puternică ce ajută digestia, previne cheagurile de sânge și umflăturile. 500 de g de bromelaină administrate zilnic pot grăbi vindecarea oricărei vânătăi.

Nu sunt comentarii inca

Lasa raspuns