Distribuie

De ce sunt atât de multe femei singure

De ce sunt atât de multe femei singure se întreabă multe lume. Și mai ales femeile. Singurătatea reprezintă pentru mulţi dintre noi un mod de viaţă, dar nu unul benefic, după cum spun specialiştii. Psihoterapeuții explică pentru motivele pentru care tot mai multe femei nu reuşesc să găsească un partener potrivit.

Singurătatea poate avea cauze interne sau externe individului, poate reprezenta o situaţie de moment sau una apărută în urma unei traume: decesul partenerului sau despărţirea de acesta.De ce sunt atât de multe femei singure

Singurătatea poate duce din păcate la o seamă întreagă de afecţiuni: anxietate, depresie, tulburări de comportament, tulburări de personalitate, tulburări sexuale, tulburări ale somnului, adicţii, somatizări, limbaj vulgar, comportament vulgar, îmbrăcăminte vulgară, tratamente sau îmbunătăţiri ale imaginii dincolo de orice normă estetică. Acestea sunt formele prin care oamenii pot înţelege să îşi trăiască singurătatea.

Cauzele interne ale singurătăţii:

1. Agresivitatea. “O familie cu probleme ce a dus la traumatizarea persoanei respective şi a făcut-o să nu îşi dorească un partener, tocmai pentru a nu trece prin ceea ce a văzut acasă sau să vrea prea mult un partener, văzând în acesta o scăpare sau evadare din viaţa de până atunci, ceea ce o poate face să fie excesiv de atentă sau mult prea geloasă, lucru care poate duce, într-un final, la fuga acestuia.

2. Traumele care pot duce copilul sau tânărul în pragul unor tulburări grave, care îl pot face de nedorit pentru o relaţie. Tulburările psihotice, nevrotice, schizoide, excesele alimentare sau adicţiile, excesele comportamentale sau de îmbunătăţire a imaginii corporale, toate acestea îl pot transforma într-un monstru de care el însuşi să nu fie conştient”, mai spune psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Cauzele externe ale singurătăţii:

1. Prietenii toxici care nu lasă o relaţie să apără sau să se dezvolte.

2. Cariera care necesită prea mult timp sau prea multe resurse.

3. Motive sociale: societatea românească este o societate puritană. Femeile răspund greu la salut sau la simpla dorinţă a unui bărbat de a face cunoştinţă. 95% dintre relaţii se fac prin cunoştinţe comune: colegi, fraţi, prieteni. Doar 5% se întâlnesc în staţie, în metrou, în autobuz sau pe stradă. Soluţie: femeile să zâmbească mai des dacă plac pe cineva, să ia chiar ele iniţiativa de a se prezenta, iar bărbaţii să nu confunde acest aspect cu sexul.

4 .Motive social-relaţionale: societatea românească este din nou învechită. Femeia trebuie să facă 90% din treburile gospodăreşti, iar bărbatul mai nimic. Familia care are la bază aceste valori duce la disoluţie. Bărbatul fără sarcini ajunge alături de prieteni din plictiseală sau înşală cu uşurinţă. Soluţie: rolurile împărţite corect de la bun început.

5. Mişcarea feministă: care a transformat femeia în bărbat. A pus-o să lupte cu armele lui pe teritoriul lui. ceea ce a dus la apariţia femeii bărbat, care nu place bărbaţilor. Soluţie: femeia să îşi amintească de armele ei: comunicarea afectivă, tonul moderat, calmul, feminitatea formelor.

Dacă tânjiţi după un partener serios, este bine să ţineţi cont de următoarele aspecte:

1. Locurile frecventat trebuie să vă reflecte personalitatea, fie că vorbim de un restaurant sau de o cafenea. “Dacă mergeţi într-un club, vă îmbrăcaţi şi machiaţi provocator, eventual serviţi şi un cocktail cu alcool, puteţi găsi mai degrabă un partener pentru sex decât unul dispus pentru o relaţie serioasă”, spune specialistul pentru Gândul.

2. Apelaţi la prieteni, foşti sau actuali colegi pentru a vă face cunoştinţă cu un posibil partener. “Nu aveţi de ce să vă fie ruşine. Astfel vă asiguraţi că aveţi o recomandare şi surprizele neplăcute sunt mai puţin probabile”, precizează Constantin Cornea pentru Gândul.

3. Comportamentul, vocabularul, modul în care vă îmbrăcaţi, vă machiaţi sau coafaţi trebuie să reprezinte argumentele dv. de seriozitate şi bună creştere. ”Orice exagerare va putea atrage după sine un posibil partener cu probleme”, afirmă psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

4. Sexul – niciodată de la prima întâlnire, doar dacă vorbim de o aventură.

5. Relaţia cu un partener căsătorit. “Dacă nu doriţi doar rolul de amantă, aveţi grijă să cultivaţi relaţia. Dacă intraţi prea repede în focul iubirii, puteţi ajunge iremediabil în rolul de amantă. De asemenea, dacă nu decide după mai multe luni de relaţie să divorţeze, enunţând câte în lună şi în stele, căutaţi altă persoană”. precizează Constantin Cornea pentru Gândul.

6. Relaţia cu un necunoscut care vă place. “Adeseori, în metrou, în autobuz, în trafic puteţi vedea persoane care se studiază de la distanţă. Problema apare atunci când unul dintre cei doi se apropie pentru a intra în vorbă. De obicei, cel care face pasul este bărbatul. Dacă preia iniţiativă, după ce s-a asigurat din priviri că place şi este plăcut, femeia devine brusc neinteresată, de parcă totul s-ar petrece doar în imaginaţia bărbatului. Din păcate, româncele sunt reticente când se pune problema de a da o şansă unui necunoscut. Păcat de toate acele minunate priviri aruncate în metrou, în staţie, pe stradă sau la cafenea, care ar putea fi sortite unei relaţii frumoase”, spune psihoterapeutul Constantin Cornea.

7. Legătura cu un bărbat important sau bogat. “De obicei, persoanele „importante” sau bogate vor distracţie. Unii chiar joacă rolul victimei la început, doar pentru a cuceri. Cei mai mulţi însă nu se deranjează nici măcar să joace un rol. De aceea, astfel de persoane nu se pretează unei relaţii de durată”, subliniază Constantin Cornea.

În concluzie: de singurătate nu a murit nimeni. „Trebuie doar să încercaţi să va găsiţi un mod de a vă evidenţia calităţile, fără să exageraţi. Să lăsaţi posibilitatea celor care vă plac să între în vorbă cu voi. Apoi, trebuie doar să încercaţi să nu grăbiţi lucrurile, să vă bucuraţi de ceea ce descoperiţi la celălalt, să lăsaţi de la voi, în măsura în care şi celălalt o face, aşa se poate începe o relaţie adevărată

Nu sunt comentarii inca

Lasa raspuns